Jiwar Amin van Stads-Koffyhuis in Delft maakt het Lekkerste Broodje Lekker Anders 2014. Hij won deze nationale competitie met zijn creatie Broodje Waterrijk. De tweede plaats was voor Erik Niezink van Landhoeve de Zwieseborg in Hardenberg dankzij zijn creatie De Tevreden Boer. De derde plek was voor Bonno Aussen dankzij zijn broodje Puur van Buiten. Hij werkt bij Firma van Buiten in Delft.
Dat werd woensdag 16 januari bekendgemaakt op de Horecava.
Sponsorprijzen
De extra sponsorprijs van Koppert Cress in Monster ging naar Coen van Oeveren van Expeditie Bubbels met de creatie Bread & Lobster. De extra sponsorprijs van Lebo Kaas in Lopik ging naar Angela Kurver van Theehuis de T-Berg met de creatie Kippie. De extra sponsorprijs van Bakkerij Carl Siegert in Harmelen ging naar Said Belmahdi van Bread met de creatie Bread from the East. De extra sponsorprijs van Zwanenberg in Almelo ging naar Andre de Kaste van grand café Alleman met de creatie Broodje Rookton.
De extra sponsorprijs van Ommer Bedrijfsvloeren in Ommen ging naar Agnes Vrielink van grand café In de Hagen met de creatie Deldens Clubje. De extra sponsorprijs van Rational in Almelo ging naar Philip van der Sar van Stads-Koffyhuis in Delft met de creatie Boertjes Bietenbol. Deze extra prijzen bestonden uit bekers. Alle overige deelnemers ontvingen een medaille als aandenken.
Opdracht
De deelnemers moesten onder de ogen van de deskundige jury 4 identieke warm- of koudbelegde broodcreaties samenstellen en presenteren. De broodcreatie kon zijn gemaakt met een broodje, sandwich, croissant, stokbrood of variant hiervan. Er moest in ieder geval gebruik worden gemaakt van een algemeen landelijk verkrijgbare broodsoort.
In het kader van gezonde en verantwoorde voeding keek de jury ook naar de toepassing van gezonde componenten die normaal verkrijgbaar zijn.
De jury
De jury van Lekkerste Broodje Lekker Anders bestond uit voorzitter Ben van Beurten (directeur Ik Ben Ben), Lodewijk van der Grinten (algemeen directeur Koninklijke Horeca Nederland), Toos Houwers (Houwers-groep Hygiëne), Jan van der Vlis (Zwanenberg vleeswaren) en 2 praktijkjury-leden (SVO Fastservice-opleidingen). De presentatie en was in handen van Ad Janssen (SVH Meesterkok en Meest Markante horecaondernemer 2011/2012).
De Lekkerste Wedstrijden
Aan de vakwedstrijd Lekkerste Broodje Lekker Anders namen dit jaar 18 finalisten deel. De wedstrijd is een jaarlijks initiatief van stichting De Lekkerste Wedstrijden en wordt georganiseerd in samenwerking met Koninklijke Horeca Nederland alsmede horeca-marktpartijen.
De stichting wil met Lekkerste Broodje de creativiteit stimuleren in lunchrooms, restaurants, catering en overige horeca. Er zijn ook nog de wedstrijden Lekkerste Broodje Horeca, Lekkerste Broodje Catering, Lekkerste Hamburger van Nederland, Lekkerste Fastservicemenu en het NK Pannenkoeken Bakken.

